Policajti chytili zlodejov, ktorí sa vlámali do materskej školy. Z opravy sa počítač už nevrátil. Pátracia akcia v Prešovskom kraji. Tragické dopravné nehody

27.05.2010 Celý región

Policajti chytili zlodejov, ktorí sa vlámali do materskej školy: Z prečinu krádeže obvinili včera vranovskí policajti troch mladistvých (15, 15,16 rokov) chlapcov z obce Čaklov, okr. Vranov n/Topľou.
Obvinení 27.12.2009 v čase okolo 19:00 h prišli k Materskej škole v Čaklove, kde spoločne rukami vytlačili riadne uzatvorené okno na kancelárií riaditeľky. Následne vošli dnu a ukradli odtiaľ 15 darčekových balíčkov, v ktorých sa nachádzali rôzne cukrovinky, zošity a farebné voskovky. Celkovo tak spôsobili škodu 85. - €. Všetkých troch stíha polícia na slobode.

Z opravy sa počítač už nevrátil:
Stropkovskí policajti obvinili včera z prečinu sprenevery 23 ročného muža z obce Oľšavka, okr. Stropkov.
V novembri 2008 doniesol obvinenému na opravu osobný počítač 32 ročný Stropkovčan. Spolu s počítačom mu dal aj 4 000. - Sk, ako zálohu na opravu, pričom sa dohodli, že oprava bude vykonaná do dvoch týždňov. Obvinený ale dohodu nedodržal a aj napriek opakovaným výzvam bez udania dôvodu doposiaľ nevrátil ani počítač ani peniaze. Poškodenému Stropkovčanovi tak spôsobil škodu 350,02. - €.

Pátracia akcia v Prešovskom kraji:
Počas včerajšieho dopoludnia vykonali policajti na teritóriu Prešovského kraja celokrajskú pátraciu akciu. Policajti pátrali po hľadaných a nezvestných osobách. Počas akcie bolo vypátraných celkovo 10 osôb. Okrem toho policajti zistili dva prečiny marenia výkonu úradného rozhodnutia a 38 rôznych priestupkov. Počas akcie k rušivým javom nedošlo.

Pri zrážke dvoch áut zomrela mladá vodička:
Včera krátko pred 12:00 h došlo pre Levočou k dopravnej nehode dvoch osobných áut, pri ktorej zomrela 25 ročná Prešovčanka.
Nebohá žena viedla v smere od Spišského Štvrtka na Levoču osobné auto Peugeot 206. V miernom stúpaní, pred prejazdom ľavotočivej zákruty, pravdepodobne v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam, stavu a povahe vozovky a iným okolnostiam, ktoré mohla predvídať a s vozidlom sa dostala do bočného šmyku. Takto prešla do protismeru, kde sa zrazila s oproti idúcim osobným autom Seat Leon. Pri dopravnej nehode utrpela vodička Peugeota ťažké zranenia, ktorým na mieste podľahla a 28 ročný vodiča Seatu z Humenného utrpel ľahké zranenia. Alkohol bol u neho dychovou skúškou vylúčený u nebohej bude zisťovaný pri pitve. Na vozidlách vznikla škoda vo výške 12 000. - €. Príčina dopravnej nehody je v štádiu šetrenia.

Dvaja ťažko zranení pri zrážke osobného auta s nákladným:
Na križovatke dvoch ciest pri Veľkom Šariši, okr. Prešov sa včera ráno zrazilo osobné auto s nákladným.
V čase o 7:45 h viedol od obce Kanaš 37 ročný muž osobné auto. Spolu s ním bol v aute aj jeho 10 ročný syn. Pri vychádzaní na hlavnú cestu nerešpektoval dopravnú značku „Daj prednosť v jazde“, a vošiel do jazdnej dráhy nákladnému Man, ktoré v smere od Prešova viedol 39 ročný muž zo Starej Ľubovne. Došlo k zrážke, pri ktorej vodič osobného auta ako aj jeho syn utrpeli ťažké zranenia. Požitie alkoholických nápojov nebolo u vodiča nákladného auta zistené. Vodičovi osobného auta bola odobratá krv. Škoda na vozidlách bola vyčíslená na cca 8000, - €. Nehodu vyšetruje prešovský policajný vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.
 

Vyberte región